Skrajno resno o čokoladi: Tony’s Chocolonely

Nizozemsko podjetje Tony’s Chocolonely je bilo ustanovljeno leta 2005 z jasnim ciljem, da se v čokoladni industriji izkorenini suženjstvo in otroško delo. Namreč, za čokoladno industrijo je znano, da pri pridelavi kakava delajo tudi otroci in da so pogoji za delo bolj podobni suženjstvu kot pa delovnemu razmerju. Njihovo vizijo podpirajo s proizvodnjo in prodajo čokolade, znani pa so predvsem po zelo provokativni embalaži, s pomočjo katere opozarjajo ne neenakost v svetu in nemogoče pogoje dela v industriji kakava. 

V podjetju je trenutno zaposlenih cca 250 ljudi, njihova prodaja pa je v lanskem letu prvič presegla 100 milijonov (109,6 milijona) eurov. Njihova rast v lanskem letu je bila 24%. 

Kako je bilo podjetje ustanovljeno?

Povod za ustanovitev podjetja je bila ugotovitev novinarja Teun van de Keuken, da je dejansko večina čokolade na svetu rezultat dela otroških sužnjev. In ta ugotovitev mu seveda ni dala miru, odločil se je, da mora biti svet o tem ozaveščen, kar pa je storil na precej nenavaden način. Namreč, posnel se je, kako je pojedel 17 čokolad, nato pa sam sebe prijavil, da je kupil (in pojedel) izdelek, ki je bil ilegalno pridelan in da je za to vedel. Tožilstvo ga ni želelo preganjati, zato je poiskal 4 bivše otroške sužnje iz Slonokoščene Obale, ki so pričali proti njemu.  Medtem ko je čakal na odločitev sodišča, je Teun van de Keuken želel prepričati Nestle, da naj začne izdelovati čokolado brez otroških sužnjev. Nestle se za to ni odločil. Posledično je Teun van de Keuken ustanovil podjetje Tony’s Chocolonely. 

Podjetje je bilo uspešno praktično že takoj od ustanovitve. Tržni delež se je povečeval, prodaja je rasla, ampak za podjetje Tony’s Chocolonely to ni bilo dovolj, saj ne podpira njihovega poslanstva dovolj. Da bi dosegli svoje poslanstvo vlagajo veliko v izobraževanja tako potrošnikov kot pridelovalcev kakava. Poleg tega pa pridelovalcem kakava, kjer se dogaja največ suženjstva, plačujejo precej višjo ceno za kakav kot njihovi konkurenti. Poleg tega so zavezani, da je njihova celotna dobavna veriga prosta suženjstva, kar pomeni, da aktivno delajo na terenu in spremljajo razmere ter odkrivajo primere otroškega dela. O odkritih primerih suženjstva tudi transparentno poročajo v svojem letu Poročilu o pravičnosti. 

Seveda pa vse to ne bi bilo mogoče brez izjemno predanih ljudi, ki delajo v podjetju Tony’s Chocolonely. Podjetje veliko vlaga v kulturo, kjer so vsi zaposleni vključeni in srečni in to velja tudi za njihove dobavitelje.  

Njihove glavne vrednote so:

  • “Start-upovski duh”
  • “Povej na glas”
  • “Pripravljeni smo spremeniti svet”
  • “Delaj tisto, kar ti nariše nasmeh na obraz”

Nekaj izmed njihovih zanimivih načinov ohranjanja kulture podjetja je na primer:

  • Vsak teden se začne s 30-minutnim Stand-Up sestankom celotnega tima.
  • Zaposleni imajo neomejen dopust, minimalno število dni, ki jih zaposleni morajo izkoristiti je 28 dni.
  • Čokolada je za vse zaposlene brezplačna, lahko jo vzamejo, kolikor želijo. Poleg tega pa podjetje poskrbi tudi za brezplačne tekaške čevlje. 
  • Timi si sami postavljajo cilje in kazalnike na letni ravni, ki pa so predstavljeni na eno-stranskem dokumentu. 
  • Redno imajo t.i. “Critical Sessions”, kjer se pogovarjajo o kritičnih temah kot je raznolikost, vključenost,…
  • Enkrat letno se tim odpravi na t.i. “Chocademy”.

Seveda ni presenečenje, da je podjetje redno na lestvici Najboljših delodajalcev v Evropi. 

Vir: 

Spletna stran Tony’s Chocolonely: https://tonyschocolonely.com/int/en